Om du ser denna text har du troligen en gammal webbläsare eller använder du en handhållen enhet. Det kan också vara så att du har stängt av CSS-stödet i din webbläsare.
Du missar dock ingen information som står på vår sida. Men vi rekommenderar att du använder en nyare webbläsare, exempelvis en mozilla-baserad (http://www.mozilla.org/)

Kennel Pobe-s är uppfödare av rasen Bichon Frisé sedan 1985  |  english flaggaengelska

RASINFORMATION

irish softcoated wheaten terrier

Kennel Pobe-s har tidigare varit uppfödare av rasen Irish Softcoated Wheaten Terrier men har övergått till att endast föda upp Bichon frisé. Vi hjälper dock fortfarande till med pälsvård och klippning av wheatenhundar.

Irish Softcoated Wheaten Terrier kommer precis som namnet säger ursprungligen från Irland där den användes till grytjakt. De första hundarna av rasen kom till Sverige på 1960-talet. En wheaten är mycket sällskaplig och tycker inte om att stå i hundgård hela dagen utan trivs bäst i husse och mattes närhet. Vill man ha en vakthund är wheaten inte världens bästa val men gillar man promenader, agility eller lydnad får man en mycket positiv och arbetsvillig hund. Tänk också på att den vackra och silkesmjuka pälsen behöver kammas, badas och klippas regelbundet.

Raskarekteristik:
Mjuk, silkig och vågig päls från ljust vetefärgad till gyllenröd,
mörkt bruna ögon och svart nos, mellan 44-48 cm hög.


Wheaten är en aktiv hund som behöver en fast hand!

wheaten

© Pobe-s Kennel 2011